dijous, 23 d’octubre del 2008

Rosa Comes


Rosa Comes

Llicenciada en Filologia Catalana i tècnica de gestió cultural.
Guanyadora del Concurs Juvenil Domènec Guansé i d’altres certàmens per a joves, ha publicat diversos poemes en reculls col·lectius: d’una banda, va participar com a editora i com a poeta en els onze números de la revista de creació literària de la Universitat Rovira i Virgili
D’ard i algunes de les seves composicions les vam poder llegir als números 1 i 6 d’Esment: revista catalana de poesia, editada per Ernest Farrés.
Ha participat en diversos recitals alguns dels quals s’han concretat en dos volums col·lectius: Dones i literatura: present i futur: 2on. Col·loqui Paraula de dona. Tarragona: El Mèdol, 1999, i l’any següent va publicar diversos poemes al recull 11 poetes a la Vaqueria. Tarragona: Arola, 2000. El mes d’abril de 2007 ha participat a la Revista Caminada de Bouesia, organitzada per Carles Hac Mor i Ester Xargay.
Té poemes també en altres reculls col·lectius recents: Bouesia 2007: les vaques magres. Tarragona: Arola, 2008, i Eròtiques i despentinades. Tarragona: Arola, 2008.

Manté i actualitza de tant en tant el blog Poètiques

Ha estudiat les figures de Jaume Vidal Alcover, d’Enric Valor i de Josep Yxart, en articles i llibres que mostren la seva capacitat d’anàlisi.
Ha publicat el llibre 3: atzar, amb fotografies de Xavier Argenté, fotògraf sobre el que ha fet un interessant assaig: El encuadre de la ausencia
De la seva poesia s’ha dit que “destaca per un llenguatge audaç i un estil ben poc autocomplaent"